dilluns, 4 de desembre del 2017

CONFESSIONS (Un microrelat de Carles Castell Puig)

—Abans de morir, necessito confessar-te una cosa, estimada —va tossir per poder prosseguir—. Aquella tarda, fa tants anys, que em vas trobar amb la Marta, et vaig mentir —els ulls se li van negar i van perdre l’escassa lluïssor que els restava.

Ella li va prémer la mà perquè no continués. L’entenia i el perdonava. Llavors, va parlar.

—Jo també m’he de sincerar. Quan vas arribar aquell dia a casa d’imprevist, l’única cosa que se’ns va acudir va ser que ella et seduís —va somriure—. Fa més de trenta anys que ens entenem.

Es va aixecar de la cadira i li va fer un petó al front. Ell va tancar els ulls amb una expressió que tant podia ser de sorpresa com de recança per deixar aquest món sense haver aprofitat l’oportunitat de fer un trio.

Microrelat guanyador del VII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes que organitza l'Ajuntament de Montornès i l'Oficina de Català de Montornès del Vallès (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Carles Castell Puig (Reus, 1962) és Doctor en Biologia i treballa a l’administració pública en el camp de la conservació dels espais naturals. Part del seu temps lliure el dedica a escriure relats curts. L’any 2008 el seu recull de contes satírics I... va guanyar el Premi Jaume Maspons i Safont, de Granollers. Des de llavors, diversos relats han estat guardonats i publicats en reculls col·lectius. El seu últim llibre és Relacions molt relatives (Voliana, 2014), finalista del Premi El Lector de l'Odissea 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada