diumenge, 27 de març del 2016

TAULA COMPARTIDA (Un microrelat de Miguelángel Flores)

Quan la cambrera m’ha portat el compte, m’he quedat sorprès. M’ha explicat que ha sumat també allò de ma mare, que li ho ha dit abans de marxar. Llavors m’he recordat de la dona entranyable, de cabell blanc i mirada astuta, que ha berenat al meu costat en aquesta cafeteria abarrotada. No he posat cap objecció, he pagat i he sortit. Al carrer, he pensat que no ha estat pas car. He pagat disset euros per la il·lusió d’haver berenat un altre cop amb la meva mare, quan fa tant de temps que la vaig perdre. I això no té preu.

Microrelat inclòs al recull De lo que quise sin querer (Talentura, 2014). La traducció és de Pere Herrero. L'il·lustra Chop Suey (1929) d'Edward Hopper.

Va néixer cordovès al 67 i segurament morirà sabadellenc, quan toqui. Escriu microficció i teatre, d'oïda i sense cap intenció dolenta. Té relats publicats a recopilacions i antologies del gènere, com ara Relatos en Cadena (de Alfaguara) o De Antologia. La logia del microrrelato (Talentura). En teatre és autor, entre d’altres, d'Anda Que No Te QuieroLa Vida Qué Bailo y coautor de Consuélame, Consuelo. Al novembre de 2014, l'editorial Talentura va publicar el seu primer llibre de microrelats titulat De Lo Que Quise Sin Querer. Manté un blog que es diu Eternidades y pegos.

1 comentari:

  1. Una meravella, felicitats per aquest relat taaaan sucós, bell, pícar i tendre, sobretot, original. Un goig llegir-lo!

    ResponElimina