dilluns, 1 de gener del 2018

LA MALA EDUCACIÓ (Un microrelat de Pau Miquel)

Sempre t’ho he dit, que el veí de dalt era un mal educat de mena, insisteix el marit picallós. Vinga, home, no et deu haver vist, sinó t’hauria saludat, li diu la dona mirant de calmar-lo, i segur que anava amb presses. A més, no tothom saluda amb la mà quan diu adéu. Per què el defenses, brama el marit, si no hi eres? O potser, prova encara la dona, t’ha dit adéu i no l’has sentit. L’hauria sentit la mar de bé si m’hagués saludat, si no fos un mal educat de mena, escup ara el marit. Perquè acabava d’obrir la finestra, saps. O és que no l’he sentit com xocava contra el terra?

Microrelat destacat en el VII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes que organitza l'Ajuntament de Montornès i l'Oficina de Català de Montornès del Vallès (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Pau Miquel. He passat per l’Obrador de la Sala Beckett i he escrit unes quantes obres de teatre. Actualment m’interesso també en diversos gèneres de prosa, sobretot en aquells que es troben entre la ficció i el documental.


1 comentari: