diumenge, 12 de juny del 2016

AMANTS (Un microrelat de Mercè Moreno Montañés)

Arriba sempre la primera. I l’espera esdevé impaciència. Rere la finestra, espia el carrer fins que el veu. I el neguit es transforma en desig. Es col·loca al voltant del cap, cobrint-li el rostre, aquell mocador de seda que encara conserva l’olor de la darrera trobada. Asseguda al llit, el sent com posa la clau al pany, com la deixa a la safata de l’entrada, com s’atura al menjador per agafar aquell altre mocador, idèntic al seu, fins que obre la porta del dormitori. Els primers petons tenen gust de seda.

Aquell tros de roba tapa qualsevol rastre de culpabilitat i el cap de setmana, a la barbacoa familiar, es tracten com si fossin quasi dos desconeguts.

Il·lustra el microrelat "Els amants" (1928) de René Magritte.

Mercè Moreno Montañés. Sóc nascuda a Lleida i filla adoptiva de Llinars del Vallès. He dedicat gran part de la meva vida a reeducar i ensenyar llenguatge als més menuts. Sempre m’acompanya el desig d’escriure perquè l’escriptura és la manera que tinc de comprendre i transformar el meu dia a dia. He publicat alguns relats en reculls col·lectius. Pertanyo al grup d’escriptura Pasta de Full de Cardedeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada