dissabte, 13 de gener del 2024

L’HEROI (Un microrelat d’Oriol Garcia Molsosa)

L’heroi apol·lini ha arribat disposat a tot. Serà el protagonista d’una gran epopeia on lluitarà contra els monstres més vils, desafiarà déus propis i estranys i decapitarà enemics sense pietat. Ja s’imagina navegant entre els versos alexandrins que cantaran les seves gestes. Potser, fins i tot, la seva figura acabarà esculpida en el marbre més noble. L’heroi, doncs, somnia un destí gloriós.


Però l’escriptor estava escrivint un conte curt. I, és clar, l’epopeia acabarà aquí. Així. Narrada amb prosa maldestra. Teclejada, això sí, al marbre blanc de la cuina (l’escriptor aprofitava els punts per remenar el sofregit).


Oriol Garcia Molsosa (La Garriga, 1987) és clarinetista i, de tant en tant, escriu contes per petits i grans. Algunes de les seves històries han estat premiades (Premi Correlletres 2019, Premi Cavall Fort 2021 o Premi Emili Teixidor 2023, entre d'altres) i d'altres les podreu trobar en llibreries i biblioteques. les més recents: Gat i Pingüí (La Galera, 2023), Contes desconcertants (Combel, 2023) o Mill el grill (Combel, 2023), L'àvia ja l'ha avisat ("l'home de molts oficis, pobre segur!") però ell, tossut, insisteix...


2 comentaris: