dilluns, 29 de gener del 2024

A PRIMERA VISTA (Un microrelat de Jaume Macià Guilà)

Sí, estava boig per ella. Cada matí coincidien al mateix vagó de metro. Per a en Toni aquell era un minut d’èxtasi, però també d’amor no correspost. Quan ell entrava al vagó, ella ja hi era. Vinguda de qui sap on, aquella gràcil figura arribava a Plaça Catalunya i es fonia com un terròs de sucre dins la multitud...

 

Un dia, vencent tota timidesa, el noi va fer el pas de seguir-la per l’estació. Però en arribar davant les màquines cancel·ladores, ella ja no es veia per enlloc. Fins que, com per art de màgia, va fer aparició darrere seu i, com oferint-se-li, li va dir:

 

Ei, escolta, vols que sortim junts?

 

En Toni li anava a dir que sí, el cor bategant-li a cent, però ella ja era a l’altra banda del control i s’havia novament esfumat. I ara, detingut, havia de convèncer el cap d’estació que no estava conxorxat amb la noia que viatjava sense bitllet.


Jaume Macià Guilà (Súria, 1959). Col·laborador literari del digital Núvol, catedràtic de llengua i literatura catalana de secundària i també d'Escola Oficial d’Idiomes, és autor o coautor d’una cinquantena de llibres de llengua i literatura catalanes, sobretot manuals dedicats a l’ensenyament a de batxillers i d’adults. En la majoria d’aquests manuals s’inclouen textos literaris originals. En el darrer (Sentits, 2023, 2n de batxillerat, Ed. Teide) figuren uns 300 microcontes d’autors diversos, molts d’ells fins llavors inèdits i escrits gràcies a la col·laboració d’Anna Maria Muñoz, amb qui Jaume Macià forma tàndem en bona part de les obres. Amb altres professionals, d’altra banda, promou -en centres docents i institucions diverses- sessions per a la millora de la lectura en veu alta expressiva.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada