dilluns, 6 de gener del 2020

UN PRESENT INESPERAT (Un microrelat de Maribel Gutiérrez)


El fred semblava haver fet un recés. En feia, sí, com n’havia fet el dia anterior i com en faria a l’endemà. Aquell matí, però, els nervis per descobrir què havien deixat Ses majestats s’encarregaven de caldejar l’estona d’espera. La inquietud de la sorpresa, del desconegut, l’havia mantingut desperta des de la matinada. Enguany, no havia escrit cap llista: ja era “sàvia” -li deien- i volia estalviar-se decepcions. Sabia que, en temps de crisi, ni les corones d’Orient no n’estaven exemptes. Va decidir, per tant, posar-los un repte: no volia res concret, tan sols un regal “diferent, que costi pocs diners, i que em sorprengui. Un regal memorable. Una fita gens fàcil, realment.

Les vuit del matí. Juntament amb els seus germans, i per ordre d’alçada, esperen el tret de sortida per anar a desemmascarar els embalums que descansen als peus de l’arbre de Nadal. Els petits, emocionats, obren els seus respectius regals, pocs. Se senten complaguts que, aquest any, Ses majestats hagin bandejat la improvisació. Una mica amagat, darrere de l’arbre, arraconat talment avergonyit, fa acte de presència un últim paquet, no gaire gran, amb un bonic llaç blau elèctric, que duu el seu nom. És una capsa senzilla, pintada a mà, que presagia un contingut sorprenent. Tal com ella havia desitjat. Sent com el cor se li accelera. Veurà, enguany, acomplert el seu desig? Amb mans tremoloses, emocionada, aixeca la tapa de la capsa. Hi descobreix, embolicat amb paper de cel·lofana, quelcom ben rodó: una poma vermella, brillant. Sembla ben sucosa. La sorpresa la supera. Li costa reaccionar....És la poma més bonica que ha vist mai! De sobte, se sent Eva, Blancaneus, Guillem Tell...

Amb un mig somriure que no amaga satisfacció, pensa com hi jugarà, amb aquest present inesperat.

Maribel Gutiérrez (Granollers, 1967) és llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona i Màster en Pertorbacions del llenguatge i l’audició per la mateixa universitat. És cofundadora i una de les veus principals del projecte EnVeuAlta, per escoltar literatura. Els seus microrelats han estat premiats en diversos concursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada