diumenge, 6 d’octubre del 2019

RETROSPECTIVA (Un microrelat de Jordi Masó Rahola)


Es van conèixer en una retrospectiva de cinema albanès. Els dos van entusiasmar-se amb aquelles pel·lícules protagonitzades per soldats albanesos que combatien Mussolini, per abnegats camperols defensors del sistema estalinista o per polítics que lluitaven per la independència del país. Acabada la sessió, van continuar la conversa en un restaurant i una setmana després vivien junts.

Solien comentar que el cinema albanès els havia unit.

Quan complien deu anys de relació, van decidir fer un viatge a Albània. Durant la maniobra d'aproximació a l'aeroport de Tirana, l'avió va fer un sotrac. El pilot, amb una veu que s'esforçava per sonar tranquil·la, va anunciar un aterratge d'emergència. Per les finestretes es veia fum negre. Entre els passatgers es barrejaven els crits, els plors i les pregàries. Ells van abraçar-se. A través de la fumera, s'entreveien les quadrícules verdes dels camps. Albània. Mai s'haurien imaginat que lamentarien haver-se conegut en una retrospectiva de cinema albanès.

Jordi Masó Rahola (Granollers, 1967) és pianista i escriptor. És autor dels llibres de contes i microrelats Els reptes de Vladimir (2010, Témenos 2018), Catàleg de monstres (Marcòlic-Alpina, 2012), Les mil i una (Témenos, 2015), Polpa (Males Herbes, 2016) i La biblioteca fantasma (Males Herbes, 2018) i de la novel·la L'hivern a Corfú (Males Herbes, 2019).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada