dilluns, 23 de juliol del 2018

RESPOSTA (Un microrelat de Fredric Brown)


Cerimoniosament, Dwan Ev va soldar l'última connexió amb or. L'observaven els objectius d'una dotzena de càmeres de televisió  i el sub-èter va transmetre a tot l'univers una dotzena d'imatges d'allò que estava fent.

Es va redreçar i va assentir amb el cap a Dwar Reyn, després va acostar-se a l'interruptor que completaria el contacte. L'interruptor que connectaria els ordinadors de tots els planetes poblats de l'univers —noranta-cinc bilions de planetes— amb una supercalculadora, una màquina cibernètica capaç de combinar tot el coneixement de les galàxies.

Dwar Reyn va parlar breument als trilions que el veien i l'escoltaven. Després d'un moment de silenci va dir: «Ara, Dwar Ev».

Dwar Ev va prémer l'interruptor. Va haver-hi un brunzit vigorós, una onada de força que venia dels noranta-sis bilions de planetes. Els llums del tauler gegantí van pampalluguejar i després es van anar apagant.

Dwar Ev va fer una passa enrere i va aspirar amb força. «L'honor de fer la primera pregunta és teu, Dwar Reyn».

«Gràcies», va dir Dwar Reyn. «Serà una pregunta que cap màquina cibernètica no ha estat capaç de respondre».

Va adreçar-se a la màquina. «Hi ha un Déu?».

La veu poderosa va respondre sense dubtar-ho, sense haver d'accionar cap relé.

«Sí, ara hi ha un Déu».

El rostre de Dwar Ev va reflectir una por sobtada. Va engrapar l'interruptor. Un llampec sorgit del cel clar va abatre'l i va fondre l'interruptor.

La traducció és de Jordi Masó.

Fredric Brown (1906-1972) va ser un escriptor nord-americà celebrat per les seves obres de ciència-ficció i misteri. També va ser un dels primers autors de short-short fiction també anomenada flash-fiction, precedents d'allò que ara considerem microrelats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada