dimecres, 4 de juliol del 2018

PASSANT REVISTA (Un microrelat de Rafel Ballús)

Encara que sembli mentida, atesa la panxa enorme i el caminar pausat, cada matí en Ramon Prat sortia a fer una llarga passejada amb el gos, un preciós i tranquil golden retriever. Passava pel pont de sota l’autopista i, just a la sortida, es convertia en el tinent coronel John MacRae-Gilstrap.

Avançava solemne a pas lent i amb mirada severa pel davant del vistós conjunt de les companyies del seu regiment, més de sis-cents bordegassos vestits amb kilts de tartan a quadres verds i negres, casaca verda -vermella els de la banda- i tots amb la gorra glengarry pròpia dels Royal Highlands Fusiliers, i les polaines d’un blanc immaculat.

El que per a qualsevol eren les arrenglerades files de ceps verds de pàmpols incipients, per a ell era un regiment —el seu regiment— en perfecta formació. Rebudes les novetats, ordenava marxar i mentre la banda a toc de bombo, tambor i sacs de gemecs iniciava amb energia Scotland The Brave... als auriculars d’en Ramon, ell, al davant del regiment, emprenia marcialment amb en Max el retorn a casa.

Rafel Ballús Molina (Granollers 1950). Jubilat. Gestor sanitari i consultor. Alcalde de Granollers 1979-1986. El 1979 va ser objecte de menció especial per part del jurat del premi de poesia Amadeu Oller, amb el recull «Amb llavis de fusta».

1 comentari: