dissabte, 16 de juny del 2018

EL FINAL DEL PRINCIPI (Un microrelat de Laia Prat)


Un matí, el Martí, eixerit i content, surt de casa i nota un sotrac. És el món que ha deixat d'expandir-se.

Després del Big-Bang, fa no sé quants milions d'anys, la vida ha estat cosa de com tots els elements que en van sortir rebotats han anat repartint-se pel món. Però sembla ser que ara mateix, just en aquest moment, ja tot ha arribat al seu lloc, ha parat, i se sent aquella lleugera sensació de frenada.

És el final del principi. Però ell més aviat es pensa que és el principi del final i això l'enganxa una mica a contrapeu, la veritat. Avui precisament que estrena feina, ara no sap si hi ha d'anar o no hi ha d'anar. Tampoc sap si val la pena renovar l'assegurança del cotxe ni si portar-li al Ciscu del bar els dos euros que li va deixar a deure.

Laia Prat Garcia. Nascuda a Barcelona l’any 1982, actualment viu a Sant Quirze del Vallès. És antropòloga de formació i treballa com a professora. També dinamitza tallers d’escriptura per a persones adultes, i per a infants a biblioteques i escoles. Escriu narrativa i poesia, i aquest 2016 ha publicat el seu primer poemari Al revers del tapís (Viena Edicions, 2016), guanyador del XXIè Premi Joan Llacuna de la Ciutat d’Igualada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada