dimarts, 7 de març del 2017

PODER (Un microrelat de Carles Castell Puig)

Després d'una vida de treball, l'informe que té entre les mans l'omple de satisfacció. Aixeca els ulls vers el finestral i repassa tant l'excepcional vista des de la planta vintena de l'edifici corporatiu com els esforços titànics que ha hagut de fer fins arribar a la situació actual.

Amb un cop de cap esbandeix el passat i torna la mirada als papers. No pot evitar un nou somriure. Les fusions, absorcions i altres negocis més tèrbols l'han permès assolir una quota de mercat impensable en aquest món. És a dir, en l'actualitat tothom, tret de quatre sentimentals, es comunica, compra, s'informa, controla els aparells, gaudeix del lleure i gairebé respira a través de la seva plataforma digital i totes les aplicacions associades.

Això el fa poderós, molt poderós. I la persona més rica de la Terra, és clar. Però això no és una qüestió de diners. Fora massa vulgar.

Eixampla el somriure i fa el gest que porta tant de temps somiant. Agafa el telèfon que té damunt la taula, a la seva dreta —un aparell analògic, amb fil, dels que s'utilitzaven quaranta anys enrere— i prem una tecla. Al moment, despengen a l'altre extrem de la línia. Llavors, només diu una paraula: Endavant.

Carles Castell Puig (Reus, 1962) és Doctor en Biologia i treballa a l’administració pública en el camp de la conservació dels espais naturals. Part del seu temps lliure el dedica a escriure relats curts. L’any 2008 el seu recull de contes satírics I... va guanyar el Premi Jaume Maspons i Safont, de Granollers. Des de llavors, diversos relats han estat guardonats i publicats en reculls col·lectius. El seu últim llibre és Relacions molt relatives (Voliana, 2014), finalista del Premi El Lector de l'Odissea 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada