divendres, 18 d’octubre del 2013

CELLES (Un microrelat de Jordi de Manuel)


S'apropa al mirall: el borrissol bru que neix al cap; les pestanyes incipients; les celles nues.

Com canvia una cara, sense celles, pensa.

Continua observant-se: més pàl·lida, més prima; les marques als braços; el semicercle rosat de la cicatriu; la buidor al pit.

Avui té una cita amb el metge per parlar del seu cranc.

S'asseu. Una taula ampla la separa de l'home de la bata blanca. No gosa mirar-lo. Només escolta.

No hi ha rastres de malignitat, torni d'aquí a sis mesos. El metge la mira de front, no de biaix com altres vegades. Ella fita els ulls d'ell; si l'home pogués veure les celles absents d'ella, sabria què se sent quan s'està guanyant un combat, sabria què significa continuar vivint, ser-hi.


La il·lustració és de Guillen Cifré. El microrelat forma part el recull inèdit “Kurts”, amb textos de Jordi de Manuel i il·lustracions de Guillem Cifré. Demà dissabte 19 d'Octubre és el "Dia Mundial contra el càncer de pit".

Jordi de Manuel Barrabín (Barcelona, 1962) és biòleg, professor i escriptor. Ha publicat diverses novel·les i narracions i ha obtingut nombrosos premis literaris. Escriu per a infants, joves i adults i conrea especialment el gènere negre i la ciència-ficció. http://www.jordidemanuel.cat/

Guillem Cifré (Barcelona, 1952). Als anys 70 va iniciar-se al món gràfic a la revista Matarratos. Ha col·laborat com il·lustrador a la televisió (TVE, Canal +) i amb diaris (Avui, El Periódico). Ha estat guardonat amb diversos premis entre els quals destaca el Premi Nacional de Còmic 2009 per l’àlbum il·lustrat Artfòbia II.

1 comentari: