dimarts, 7 de maig del 2013

COM VA GUANYAR DANVERS UNA PLAÇA A MISKATONIC (Un microrelat de Carles Bellver Torlà)


La tesi doctoral de Danvers, Secret Worships and Witchcraft in Deep New England, va merèixer els elogis i felicitacions de tot el tribunal. Eixint de l’Aula Magna, el seu tutor li va demanar que l’acompanyés al despatx.

–Crec que us ha arribat el moment de llegir alguna cosa més –li va dir alhora que li lliurava un volum de mida mitjana mal enquadernat.

Danvers hi va tornar a comparèixer l’endemà, sense afaitar i amb els ulls irritats.

–Aquest llibre em farà tornar boig. Si una mínima part del que diu és veritat… llavors la meva tesi no és més que un conte de fades.

El seu tutor va esclatar a riure. Va arrencar d’una estirada les cobertes del llibre i les va reemplaçar per unes altres en les quals es llegia un títol fatídic: Necronomicon.

–Ara ja ets un dels nostres! –va exclamar, i abandonà el despatx sense parar de riure esgarrifosament.

Danvers va restar tot sol amb el seu pànic. Es va passar la nit udolant, fins la matinada. Al rompent de l’alba va acudir a la secretaria del Departament de Religions Comparades per firmar el contracte.

Microrelat inclòs al llibre “El llibre de tòpics” (Brosquil, 2002).

Carles Bellver Torlà és analista de tecnologia educativa del Centre d’Educació i Noves Tecnologies de la Universitat Jaume I de Castelló. Ha escrit entre altres “El llibre de tòpics” (Brosquil, 2002),  “La vida canina” (Brosquil, 2005), “L’home del calendari” (Tria, 2011). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada