dijous, 8 de novembre del 2012

L’AMAGATALL DE L’HORROR (Un microrelat de Mireia Rubio)


És negra nit quan surto de l’edifici. La deliberació del Jurat s’ha allargat molt. M’apresso per arribar al cotxe esgarrifada pel record de les imatges i els testimonis. L’horror s’amaga en les escletxes de la quotidianitat.

Les meves passes ressonen amb estrèpit en un carrer que no queda de pas; he aparcat en un infern d’ombres. Gairebé m’agafo el turmell tancant la porta. Però per fi trec l’aire. Voldria fer fora també la por. Aviat seré a casa. Arrenco. Tic-tic-tic... El calfred és inevitable; un pilot taronja m’avisa que algú no s’ha cordat el cinturó en el seient de darrere...

Microrelat guanyador del Primer Premi en el 2on Concurs de Relats de Por d’Igualada (2012)

Mireia Rubio Molín (Igualada, 1972) Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, treballa com a periodista des de 1995, actualment a l‘emissora municipal Ràdio Nova. Ha estat redactora del diari Regió7 i del Diari d’Igualada. Ha treballat a la Fundació Cal Ble. És membre fundadora (1994) del moviment de cooperació Baula, Comitè Òscar Romero de Santa Margarida de Montbui i col·labora amb diferents entitats culturals i cíviques de l’Anoia. Forma part de l’Associació Escrividors, l'entitat que va impulsar, juntament amb la Biblioteca Central d’Igualada, la inauguració de  la Biblioteca de la Memòria (2001). En aquest col·lectiu dóna a conèixer els seus primers relats inèdits. L’any 2007 va publicar la seva primera novel·la, “El abrazo del náufrago”.

1 comentari: