divendres, 10 de setembre del 2010

L’ESCOLLIDA (Un microrelat de Mercè Bellfort)

Quan va al cinema no se’n pot estar de cruspir-se una galleda gran de crispetes. Quan mira els partits de futbol engoleix un parell de pizzes gegants i unes quantes cerveses. Quan va a una granja demana totes les varietats de pastissos del dia. Mai no s’ha privat de res. Tots els excessos que li ha demanat el cos han estat satisfets amb escreix. I, per arrodonir-ho, llueix una silueta esplèndida i una cara angelical.

Avui està més contenta que mai perquè ha recollit els resultats d’una analítica i tot ha sortit perfecte, colesterol inclòs. Per celebrar-ho prepara el moneder i es compra una paperina gran de xurros de xocolata. Mentre va assaborint-los pel carrer li cau un test al cap, però es refà de seguida. S’aixeca com aquell que res i, davant l’estupefacció dels vianants, segueix el seu camí. Ara es disposa a creuar el parc que hi ha a prop de casa seva i un jove despistat l’envesteix de ple amb una bicicleta, però ella s’espolsa la sorra que li ha quedat després de la topada i s’adreça tranquil·lament cap a casa. Abans, però, fa una ullada a la bústia i amb una cara resplendent de felicitat obre la carta que ell li ha adreçat. Ha trigat un temps en arribar, però, per fi, l’ha contestat. El remitent és el mateix de sempre:

Àngel Argenter
Gran Via del Protectorat s/n
CELOBERT (PAÏSOS ALTS)


Mercè Bellfort (Barcelona, 1953) fa tres anys que publica els seus relats al web www.relatsencatalà.com. Tota una troballa literària que li ha estimulat l’afició de tota la vida: escriure. Des del maig de 2008 col·labora mensualment a la revista comarcal “L’Escalenc”. Va ser finalista del premi de narrativa breu Víctor Mora (2009) amb el relat “L’entrevista”. Aquest estiu la llibreria escalenca “El racó dels contes” li ha concedit el tercer premi al seu microrelat “Un dia més”. Mestra de primària durant vint-i-dos anys, actualment està d’excedència.

2 comentaris:

  1. Ep, el núvol de l’esquerra sembla un àngel! Amb espasa i tot! Un relat amb força àngel, bona tria per avui.

    ResponElimina