dissabte, 24 de desembre del 2022

I MAI NO VAM FER UN PESSEBRE (Un microrelat de Jordi Masó)

Agenollat davant del nadó, el rei Baltasar, que es vantava de tenir dots profètics, va augurar al nen portentós una vida dedicada a la prèdica i a la divulgació de la paraula divina, unes arengues que despertarien tant l’admiració d’un grapat de deixebles com l’animadversió de la classe governant. També va predir dies de persecució, de martiri i la mort a la creu, als trenta-tres anys d’edat.

Alarmats, el fuster Josep i la seva esposa Maria van vigilar la infància del fill de ben a prop: el pare va instruir-lo aviat en els rudiments de l’ebenisteria, la mare va inculcar-li els valors saludables de la vida familiar i, de seguida que es va presentar l’oportunitat, van casar-lo amb una adolescent del poble. Tres nets van venir a alegrar la plàcida vellesa del matrimoni.


Microrelat inclòs a Ambrosia (Males Herbes, 2020). La galeta és obra de la Chus Castro i de l’Ada Masó.


Jordi Masó (Granollers, 1967) és pianista i escriptor. És autor dels llibres de microrelats Els reptes de Vladimir (2010, Témenos, 2018), Catàleg de monstres (Alpina/Marcòlic, 2012), Les mil i una ( Témenos, 2015) i Ambrosia (Males Herbes, 2020), obra finalista del premi Finestres al millor llibre de narrativa en català de l'any. Amb l'editorial Males Herbes ha publicat les recopilacions de contes Polpa(2016), La biblioteca fantasma (2018) i Les males herbes (2022), i les novel·les L'hivern a Corfú (2019) i Xacona, de pròxima publicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada