divendres, 22 de maig del 2020

VENJANÇA (Un microrelat de Jordi Masó)

Havien deixat l’urna sobre un prestatge de la llibreria. Va descaragolar la tapa. Encara feia olor de socarrim. Va anar escampant les cendres per tot el pis amb el mateix gest que feia quan, de petita, espargia les llavors a l’hort de l’avi, allà al poble. Abans de marxar, va contemplar el paisatge nevat de la sala d’estar. Quin descans no haver de sentir mai més la cantarella irritant, insistent: «Adela, torni a passar el drap que als mobles encara hi ha pols!».

Jordi Masó (Granollers, 1967) és pianista i escriptor. És autor dels llibres de contes i microrelats Els reptes de Vladimir (2010, Témenos 2018), Catàleg de monstres (Marcòlic-Alpina, 2012), Les mil i una (Témenos, 2015), Polpa (Males Herbes, 2016) i La biblioteca fantasma (Males Herbes, 2018) i de la novel·la L'hivern a Corfú (Males Herbes, 2019). El proper mes de juny apareixerà el seu nou llibre de microrelats Ambrosia, també a Males Herbes.

2 comentaris:

  1. Jaja! Com sempre, els microrelats del Jordi són bons. N'he llegit uns quants al blog de Lamicrobiblioteca, el concurs de la qual he participat algunes vegades, i des d'on he enllaçat aquí.

    ResponElimina
  2. Noi, no sé com t'ho fas per anar-te superant a cada micro. M'ha encantat...qui diu que no ets un poeta? Justicia poètica és el què has escrit.

    ResponElimina