dilluns, 25 d’abril del 2016

ESTUDI DE CAMP (Un microrelat de M. Carme Marí)

Observarem la reacció d'un subjecte i com condicionem el seu estat d'ànim quan restringim la seva llibertat de tria. Ens ajuden el seu company de pis (amb qui hem posat les càmeres i preparat l'escenari) i la seva xicota.

Ho fem avui perquè no ha tingut un dia gaire bo a la feina: el seu cap l'ha esbroncat de valent.

Quan arriba a casa sovint engega la tele, però hem desconnectat l'antena. Com a alternativa escoltarà música. El company ha amagat els discos més animats i ha deixat els més intimistes a la vista. Fixeu-vos, posa un cantautor amb lletres tristes.

S’adreça a la cuina. Típic. Segons què mengem ens podem animar. Però la nevera és buida i no queda xocolata a l'armari, només troba unes galetes insípides. N’agafa una i la deixa a mig menjar.

Ara truca a la xicota per quedar. Ella dirà que no li ve de gust, que encara està disgustada per l'altre dia. Mireu com s'estranya, però està tan abatut que no discuteix ni pregunta res. Entra en fase depressiva.

Va cap al lavabo... Un moment, qui ha deixat les fulles d'afaitar i les pastilles de dormir a la vista? Que algú truqui una ambulància!

El company de pis ja era al telèfon, oferint-se a consolar la xicota.


M. Carme Marí (Barcelona, 1969) tot i ser de ciències sempre ha mostrat una vessant artística: des de fa molts anys lligada a la música (piano, cant coral) i des de l'any passat explorant el món de la "microescriptura", tant en català com en castellà. Ha resultat premiada o finalista en alguns concursos, apareixent en publicacions col·lectives com les de l'Associació de Relataires en Català, la Microbiblioteca de Barberà del Vallés o Cincuenta palabras. Trobareu els seus escrits al blog Petites Histories

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada