dimecres, 1 d’octubre del 2014

MEDITACIÓ DEL VAMPIR (Un microrelat d'Hipólito G. Navarro)

En el camp es fa de dia molt més d'hora.

Això ho saben bé les merles.

Però ha de passar una bona estona des que sorgeix la primera llum fins que apareix definitivament el sol. L'astre envia sempre a l'avançada una claredat difusa perquè vagi explorant el terreny pam a pam, perquè l'informi abans de possibles ensurts o altercats. Llavors, quan ja té constància de que tot està en ordre, tal com va quedar la tarda prèvia, s'atreveix per fi a sortir. Prou li costa després recollir tota la claror abocada. Per això es veu obligat a pujar tan amunt abans de caure, per tenir temps d'absorbir tota aquella llum i no deixar-ne cap d'esgarriada quan es torni a enfonsar per l'oest.

Per això en el camp, paradoxalment, es fa de nit també molt aviat.

Les merles apaguen els seus becs taronges i es confonen amb el paisatge.

I jo, agraït, em despenjo i surto.


Microrelat inclòs al recull "Los últimos percances" (Seix Barral, 2005). Traducció de Jordi Masó Rahola. El dibuix és de Johnny Hart.


Hipólito G. Navarro (Huelva, 1961) és autor dels llibres de relats El cielo está López (1990), Manías y melanomanías mismamente (1992), El aburrimiento, Lester (1996), Los tigres albinos (2000) i Los últimos percances (2005) –els tres darrers a Seix Barral– i de la novel·la Las medusas de Niza (2000).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada