diumenge, 2 de març del 2014

CULTURA POPULAR (Un microrelat de Josep-Ramon Bach)


A Mallerenga del Òbits, un poble de vint-i-tres habitants, l'alcalde, amb l'ajuda d'un veí, ha reconstruït un antic celler per destinar-lo a Biblioteca Pública.

–Mentre no arriben els volums cedits per la Generalitat –ha dit la primera autoritat local–, aprofitarem els estants per guardar-hi les begudes i instal·lar-hi la tele. Tanmateix fer el vermut amb llibres és un plaer destinat a una minoria.



Microrelat inclòs al recull inèdit "El ventríloc tartamut"

Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg. Entre els seus llibres  destaquem els que fan referència al mite personal de Kosambi: “Ploma Blanca” (Poesia Oral Africana), “L’Ocell Imperfecte” (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), “Viatge al cor de Li Bo” i “Kosambi, el Narrador”, així com “Viatge per l’Àfrica” i “El Gos poeta” escrits per a infants. Entre els més recents, tres llibres de poemes “Reliquiari”, “El laberint de Filomena” (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni), “Versions profanes” i "Desig i sofre". I dos llibres de teatre “Diàlegs Morals sobre la Felicitat” (Premi Recull) i “La Dama de Cors se’n va de Copes” (Premi Lluís Solà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada