dilluns, 30 de desembre del 2013

JA N'HI HA PROU (Un microrelat nadalenc d'Anna Maria Villalonga)

A l’atenció del cap suprem.

En vista de la insostenible situació dels nens d’aquest planeta ˗al voltant de la qual t’he enviat un munt de missatges sense obtenir cap resposta˗ i considerant una vergonya l’intent de comprar-los un cop l’any amb quatre joguines, em veig obligat a presentar la meva dimissió amb caràcter immediat. La decisió ha estat molt meditada, però crec que la meva responsabilitat no em permet fer una altra cosa. Per tant, t’anuncio oficialment i de manera absolutament irrevocable que aquest ha estat el meu últim Nadal.

I per tal que així consti firmo aquesta carta en el Pol Nord, a 25 de desembre de 2013.

Signat: Pare Noel, també conegut pel nom de Santa Claus i de Sant Nicolau.

Postdata: Ah, i no intentis convèncer-me. Fa massa segles que demostres que no ets algú en qui es pugui confiar.



La imatge és de Norman Rockwell

Anna Maria Villalonga, llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, és investigadora i professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. El seu amor per la literatura abraça tots els àmbits. Lectora impenitent, des de petita es dedica a escriure. Ha publicat, a banda dels seus treballs acadèmics i d’investigació, diversos contes en revistes literàries i llibres de reculls. Fa crítica de cinema a la revista La lluna en un cove” i a “D’un roig encès”. Publica una columna setmanal al Diari digital CatalunyaPress. Edita tres blocs: “El fil d’Ariadna” (temes literaris, poètics, lingüístics), “El racó de l’Anna” (cinema) i “A l’ombra del crim” (novel·la negra, intriga, terror).

8 comentaris:

  1. Ostres, algú que es decideix a dimitir per falta de confiança en les altes esferes. Algú més hauria de seguir aquest exemple. Molt bo!

    ResponElimina
  2. Segur que el que no respon mai, aquest cop sonarà resposta?
    Si uns quants féssim el mateix, ja os dic jo que si.Almenys els més propers, per que EL que tot ho manega, crec que fa temps que és sord .

    ResponElimina
  3. Molt bo!! En aquest país que no dimiteix ningú, que en prenguin nota del Pare Noel!
    Bon Any Nou per tothom!!

    ResponElimina
  4. Caram! Encara tinc sort que la meva família és de Reis!! ;-)

    ResponElimina
  5. Hahaha! Bona l'has feta! Com ens ho farem al Canadà? Aquí no existeix la festa de Reis. Nosaltres que som els primers a rebre la visita de Santa (el Pol Nord és aqux mateix)!
    Bromes a part, és un conte molt divertit que diu més del que sembla.

    ResponElimina
  6. Em sebla una actitud molt digna i ben meditada, ja que no era la primera vegada que hi enviava missatges sense aconseguir ni la més mínima atenció. I si els caps dels caps dimiteixen...? Crec que hauríem prendre model d'aquest fet, ja!!!

    Un conte molt divertit, Anna Maria!

    ResponElimina