dijous, 15 d’agost del 2013

UN DAMUNT I L'ALTRE DAVALL (Un microrelat de Jesús M. Tibau)

Un es posa al damunt, l'altre, al davall: és com encaixen millor. No sabem per què ha de ser d'aquesta manera, però és com resulta més pràctic i, a més a més, tot i que no és un motiu prou raonable, sempre s'ha fet així. Amb això, si no som d'aquelles persones que els agrada donar mil voltes a tot, ja n'hauríem de tindre prou.


Per anar bé, un cop a la setmana (sovint el dissabte), necessiten una bona sacsejada. Llavors es rebolquen en una orgia de moviment i passió, frenètics; paren només un moment per reposar i, després, amb més força, giren enllaçats l'un a l'altre, fins el centrifugat final.

Pocs minuts després (per anar bé, de seguida), tots dos molls de dalt a baix, recuperen l'alè estesos al terrat, penjats en una corda, un llenço al costat de l'altre. L'escalfor del sol i l'aire que corre els eixuga; i es posarien a volar si no els frenessin les agulles. Al mig d'un dels dos, dues inicials brodades.


Microrelat inclòs al recull “El vertigen del trapezista” (Cossetània Edicions). La il·lustració és "Bursting sun" de Jaison Cianelli (Boston, 1980)


Natural de Cornudella de Montsant (1964) i resident a Tortosa, Jesús M. Tibau ha publicat  els reculls de contes “Tens un racó dalt del món” (2001), “Postres de músic” (2005) (Premi Marià Vayreda), “El vertigen del trapezista” (2008), “Una sortida digna” (2009), “I un cop de vent els despentina” (2011). També és autor del poemari “A la barana dels teus dits” (2009). El seu bloc “Tens un racó dalt del món” va guanyar el Premi Blocs Catalunya de la Generalitat de Catalunya i Premi Lletra de la UOC (2009).

2 comentaris:

  1. Tibau retrata la coreografia de les coses petites amb sorprenent facilitat i un resultat excel•lent.
    Un micro deliciós.
    Felicitats a “la bona confitura” pel seu aniversari. El meus millors desitjos per tal que ens segueixi mostrant molts més anys el treball de tots aquets autors.
    Una abraçada

    ResponElimina