divendres, 8 de març del 2013

LA CREACIÓ (Un microrelat de Josep Maria Casals)


Pluja serena, olor a terra mullada. Els raigs del sol baix, en travessar les gotes, tracen sobre l'horitzó un arc lluminós amb tots els colors de l'espectre. Més tard cau la nit i en la volta s'encenen milers de punts blancs i brillants. S'acaba dissabte i ha culminat la Creació. Déu guarda el fitxer, apaga l'ordinador i se'n va a dormir satisfet.

Diumenge es llevarà tard i acabat de dinar farà una bona migdiada. Després de sis dies creant el món bé en mereix un de descans. A partir de dilluns –tindrà tota una eternitat– es podrà dedicar al seu passatemps favorit: el conreu de l'hort que té a tocar del jardí de l'Edèn. Fa uns dies que va collir les pomes, una mica verdes per tal que es conservin més temps, però en va deixar una a l'arbre, la més grossa i ben formada, perquè acabés de madurar natural. Dilluns la colliria. Mentre s'adormia n'imaginava l'aspecte daurat, en flaire, la textura en mossegar-la, el punt just de sabor amarant les papil•les linguals...

Però dilluns la poma no hi era.

Maleïts! El rostre se li va tenyir de morat. Les venes de les temples semblaven centpeus violats a punt de rebentar. Els havia advertit, me n'havia refiat! Els ulls, molt oberts, eren com mapamundis solcats per rius i afluents vermellosos.

Va anar cap a l'oficina donant cops de bastó a tot el que trobava i d'una revolada va obrir l'ordinador. Ara veuran! Esbufegava assegut a la punta de la cadira; la mà dreta crispada sobre el ratolí. Inici – equip – arxius de programa – creació - món7d.ini. Botó dret: editar. Hi va inserir pesta i sida, polítics i religions, els diners, guerres, nits fredes, dies negres, drogues dures i paraules buides, lepra i càncer, accidents de trànsit i malsons, el gust dolç de la venjança i la mala sort, incendis, violacions, fam, inundacions... També va aprofitar que tenia el fitxer obert per agregar-hi la fe i diverses pregàries.

Credo in unum Deum, Patrem omnipoténtem,
Factorem cæli et terræ
visibílium ómnium et invisibílium... 


Microrelat finalista del Concurs “ARC a la Radio 2012-13” que organitza l’Associació de Relataires en Català.

Josep Maria Casals (Prades, 1950) és enginyer superior, pagès i viatger. Hores d'ara, porta escrits més de 1.600 títols de tirada curta i contingut tècnic precís i pràctic. En l'aspecte literari, encara no té biografia rellevant; a vegades aporta relats al web relatsencatala.cat amb el pseudònim SenyorTu.

2 comentaris:

  1. No tenim costum -no ho hem fet mai- d'envair altres espais amb una intenció, diguem-ne, "publicitària". Disculpeu que ho fem amb ocasió del primer aniversari de 'microfragments'.

    Demanem la vostra col·laboració. Es tracta que elegiu el vostre 'microfragment' preferit. Ací teniu l'enllaç on hi podreu veure la llista de les 53 entrades, amb els corresponents links.

    Gràcies i disculpeu les molèsties.


    Vicent

    ResponElimina
  2. Lleguin el microrelat La creacio,m'ha vingut a la memoria diguem -ne el"acudit" seguent.
    Tu no eres bipolar, bipolar es Dios que le comen una manzana y se escoleriza y mas tarde le matan al hijo y les perdona.
    Molt bo el relat!

    ResponElimina