dilluns, 24 de desembre del 2012

AMOR EN TEMPS DE CRISI (Un microrelat nadalenc de Víctor Lorenzo)


Poc abans de baixar la persiana, un jove Santa Claus entra a la joieria i, adreçant-se a la dependenta mentre treu de la panxa postissa una pistola, anuncia que això és un atracament. La noia alça els braços i espantada balboteja un et donaré tot el que vulguis, però no em facis cap mal, i ell respon no et preocupis, bonica, que només vull una cosa: el millor anell que tinguis. Quan, tremolosa, li entrega de la vitrina un d’or blanc amb un rubí enfilat, el jove Santa Claus li demana, assenyalant-lo amb l’arma, sisplau, embolica’l per regalar. Un cop posat el llaç, arrissa amb les tisores les puntes i li entrega la caixeta a l’atracador, que l’agafa amb compte. Se’n va ràpid, enrogit rere la barba blanca, no sense entregar-li abans el botí a la dependenta i dir-li bon nadal, preciosa, desitjo que t’agradi.

Il·lustració de Thomas Nast, 1881.

Víctor Lorenzo Cinca (Balaguer, 1980) és Llicenciat en Filologia Hispànica. Cofundador i membre del comitè editorial de “Internacional Microcuentista”, revista electrònica dedicada exclusivament al microrelat. Ha publicat els seus contes (en llengua castellana) en diversos blogs i webs dedicats a la minificció, i en diverses publicacions periòdiques, digitals i en paper. Alguns del seus microrelats estan recollits en antologies i d’altres han rebut mencions en diversos premis. Publica els seus microrelats al bloc “Realidades para lelos”.

3 comentaris:

  1. Oh, que bonic! Sempre sembla que hi ha una mica d'esperança, al cap i a la fi.

    ResponElimina
  2. Poques habilitats socials tenia aquest Pare Noël; vull dir... aquest home.



    Vicent

    ResponElimina
  3. Anna Maria, Vicent: gràcies pels vostres comentaris. Jordi: gràcies per aquest espai. Sempre és un plaer passejar-se per la Bona Confitura.

    ResponElimina