dimecres, 25 d’abril del 2012

IMITACIÓ (Un microrelat de Josep-Ramon Bach)


Per un estranya conducta mimètica, tal vegada com a estratègia per evitar el perill de ser devorats per algun depredador sense manies, els núvols que transiten per damunt de l’aeroport de Barcelona prenen forma d’avió.

Entre el moviment incessant d’aeroplans, reactors, caces i jumbos, els bromalls escindits de les grans nuvolades adopten la imatge exacta dels seus companys de viatge. Això sí, la seva naturalesa aquosa defuig el soroll dels motors, la pol·lució i el dispendi excessiu de combustible. La seva naturalesa avança amb les empentes del vent i amb la paciència com a ideari de vida.


Microrelat inclòs al llibre inèdit “El ventríloc tartamut”.

Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg. Ha publicat 23 llibres entre els que destaquem els que fan referència al mite personal de Kosambi: “Ploma Blanca” (Poesia Oral Africana), “L’Ocell Imperfecte” (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), “Viatge al cor de Li Bo” i “Kosambi, el Narrador”, així com “Viatge per l’Àfrica” i “El Gos poeta” escrits per a infants. Entre els més recents, tres llibres de poemes “Reliquiari”, “El laberint de Filomena” (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni) i “Versions profanes”. I dos llibres de teatre “Diàlegs Morals sobre la Felicitat” (Premi Recull) i “La Dama de Cors se’n va de Copes” (Premi Lluís Solà). 

1 comentari:

  1. Vaig descobrir en Josep-Ramon Bach al recital de Versos Lliures Vallès vs Vallès i em va encantar! Gràcies per compartir.

    ResponElimina