dijous, 5 de gener del 2012

ESQUERDA (Un microrelat nadalenc de Jordi de Manuel)

Al contestador telefònic es veia un u fent pampallugues. El pare va prémer amb decisió la tecla per escoltar el missatge. Era la veu de l’oncle:
Sóc l’Enric. Què voleu que compri per Reis, al Marc? Què us sembla uns Juegos Reunidos Geyper?
El pare va fer emmudir immediatament l’aparell. Massa tard: un pam rere seu, Marc, astorat, obria com taronges els seus ulls marrons.

Va ser la primera gran esquerda de la seva infantesa.


La il·lustració és de Guillem Cifré. Aquest microrelat forma part del recull inèdit "Kurts", amb textos de Jordi de Manuel i il·lustracions de Guillem Cifré.
Jordi de Manuel Barrabín (Barcelona, 1962) és biòleg, professor i escriptor. Ha publicat diverses novel·les i narracions i ha obtingut nombrosos premis literaris. Escriu per a infants, joves i adults i conrea especialment el gènere negre i la ciència-ficció.
www.jordidemanuel.cat

Guillem Cifré (Barcelona, 1952). Als anys 70 va iniciar-se al món gràfic a la revista Matarratos. Ha col·laborat com il·lustrador a la televisió (TVE, Canal +) i amb diaris (Avui, El Periódico). Ha estat guardonat amb diversos premis entre els quals destaca el Premi Nacional de Còmic 2009 per l’àlbum il·lustrat Artfòbia II.

6 comentaris:

  1. No se sap mai per on arribarà la ficada de pota...

    ResponElimina
  2. ...la ficada de pota que causarà la primera esquerda ai!

    ResponElimina
  3. Tremedo! Estic convençuda que ha passat més d' un cop! Ara, que no sé si lliguen cronològicament un contestador automàtic amb uns Juegos Reunidos Geyper!

    ResponElimina
  4. Van desaparèixer a finals dels anys 80, i van reaparèixer el 2001 tímidament durant uns quants anys...

    ResponElimina
  5. Hahahaha. Sí, ho recordo. Molt tímidament.
    Som d'una altra generació, De Manuel.

    ResponElimina
  6. Ficada de pota difícil d'arreglar!
    Un dels jocs que més m'agradava del Geyper era el de l'Escala! M'evoquen llargues tardes jugant amb els germans i els pares... Podien fer parella amb la Magia Borrás!
    Gràcies per relat!!
    Una abraçada!

    ResponElimina