divendres, 30 de desembre del 2011

AMIC INVISIBLE (Un microrelat nadalenc de Víctor Lorenzo)

Com gairebé tothom en aquestes dates, passeja encongit entre la multitud carregant als braços unes quantes bosses ben plenes. I com gairebé tothom que deixa les seves compres per l’últim dia, també té pressa. La seva missió ara, quan falten pocs minuts pel tancament de les botigues, és trobar un caixer. Tomba la cantonada i el saluda un Pare Noel mal pagat que mostra un somriure tan postís com la seva panxa. Sense tornar-li la salutació –no té temps ni per a això– continua la seva recerca desesperada entre consumistes de temporada i temptadors aparadors. S’està fent tard. S’alça el coll de l’abric al veure que el termòmetre de la farmàcia marca només un parell de graus positius. Al final del carrer, troba una sucursal bancària i per no perdre temps buscant a la cartera buida obre la porta amb l’ajuda d’un tiquet de metro caducat. Un cop dins, s’estira en un racó i es tapa, com cada nit durant les festes, amb els cartrons i diaris vells que treu de les bosses. Evidentment, no tanca amb pestell, per si algú necessita treure diners per pagar els teus últims regals, que arraconaràs segur al cap de quatre dies.

Víctor Lorenzo Cinca (Balaguer, 1980) és Llicenciat en Filologia Hispànica. Codirector i redactor de “La Bultra”, revista cultural de les entitats de Balaguer. Cofundador i membre del comitè editorial de “Internacional Microcuentista”, revista electrònica dedicada exclusivament al microrelat. Ha publicat els seus contes (en llengua castellana) en diversos blogs i webs dedicats a la minificció, i en diverses publicacions periòdiques, digitals i en paper. Alguns del seus microrelats estan recollits en antologies i d’altres han rebut mencions en diversos premis. Des de fa dos anys publica els seus microrelats al bloc Realidades para lelos.

1 comentari:

  1. A més a més, en Víctor també produeix micro-films , basats en alguns dels seus contes... dels cuals, evidenment, també n'és l'autor del guió.

    ResponElimina