dilluns, 3 d’octubre del 2011

UN DIA MÉS (Un microrelat de Mercè Bellfort)

La Lluna sap que és l’hora d’anar a dormir. Entra disparada a l’habitació de la Paula. S’ajau a l’estora peluda com ella i espera l’entrada de la mare i la filla. No es vol perdre per res del món el so d’una veu trista i dolça alhora que dia rere dia intenta donar caliu a la llar.

Seguint el mateix ritual de cada nit la mare agafa la Paula en braços i la posa al llit. Té el llibre preparat i el mocador també. La història d’avui parla d’uns follets que es troben en el lloc més màgic del bosc: el racó dels contes on s’expliquen les aventures viscudes amb d’altres éssers fantàstics que corren per aquell indret frondós i humit.

La Paula comença a bavejar i a cridar. La mare li passa suaument el mocador per la boca i la consola fent-li un petó al front. La Lluna llepa també la cara de la Paula tot imitant la seva mestressa. Després d’una estona llegint i eixugant, eixugant i llegint tanca el llibre. La Paula s’ha adormit. Ella respira profundament i la cobreix amb la manta d’estels. Està molt cansada. Desesperadament cansada.

Un dia més, tota sola ha estat capaç d’arrossegar la creu de tenir cura d’una filla de vint anys que no entén res d’aquest món perquè, senzillament, el seu és un altre.


Microrelat guanyador del tercer Premi de la llibreria “El racó dels contes” 2009. L'il·lustra "Nocturn" de Lluís Graner (1863-1929)
Mercè Bellfort (Barcelona, 1953) fa tres anys que publica els seus relats al web Relats en Català. Tota una troballa literària que li ha estimulat l’afició de tota la vida: escriure. Des del maig de 2008 col·labora mensualment a la revista comarcal “L’Escalenc”. Va ser finalista del premi de narrativa breu Víctor Mora (2009). Mestra de primària durant vint-i-dos anys, actualment està d’excedència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada