dimarts, 7 de desembre de 2010

LA ROSA DE W.B. YEATS (Un microrelat de Josep-Ramon Bach)

Ibrahim-al-Muqaffa va escriure un poema dedicat a Umar on jurava que era capaç de retornar a la vida les cendres d’una rosa. Musqaffa era un expert en l’art de la paraula, que va viure apassionadament una existència plena de sorpreses.

És evident que els fets no van donar la raó al poeta, però en llegir els seus versos torbadors, el jove Príncep va entendre que només el misteri de la poesia pot tornar immarcescible allò que és permanent i irreparable.
(A la memòria del poeta Angel Crespo)

Microrelat extret d’“Els jardins del príncep Umar”, publicat dins el volum “Kosambi, el narrador” (Proa, 2006)
Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg. Ha publicat 23 llibres entre els que destaquem els que fan referència al mite personal de Kosambi: "Ploma Blanca" (Poesia Oral Africana), "L’Ocell Imperfecte" (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), "Viatge al cor de Li Bo" i "Kosambi, el Narrador", així com "Viatge per l’Àfrica" i "El Gos poeta" escrits per a infants. Entre els més recents, tres llibres de poemes "Reliquiari", "El laberint de Filomena" (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni) i "Versions profanes". I dos llibres de teatre "Diàlegs Morals sobre la Felicitat" (Premi Recull) i "La Dama de Cors se’n va de Copes" (Premi Lluís Solà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada