diumenge, 20 de juliol del 2014

INVASIÓ (Un microrelat de Carles Castell Puig)

(Subtil homenatge a Pere Calders)

La veritat, prefereixo els mosquits d'abans. Et picaven, et despertaven amb el seu brunzit, t'aixecaves adormit i miraves d'esclafar-los amb la mà enfilat dalt d'una cadira. De vegades, ho aconseguies i podies seguir dormint tranquil. D'altres, quan no trobaves la bèstia, o bé fallaves l'envestida, et tocava ficar-te al llit tapat amb el llençol fins al coll, neguitós, sabedor que l'atac es repetiria més tard o més d'hora.

En canvi, els mosquits d'ara són invencibles. No es veuen, no brunzinen i no piquen. I això fa que no t'hi puguis enfrontar. La gent s'enganya pensant i dient que és que ja no n'hi ha. Que amb tanta contaminació, i ara també amb el canvi climàtic, ja no queden ni mosquits.

Però jo sé que no és així. Estan a l'aguait, invisibles i silenciosos, esperant que abaixem la guàrdia per atacar-nos. Encara que fa moltes nits que no dormo, no deixo d'esguardar la foscor i parar l'orella, esperant que tornin per a l'assalt definitiu. Aquí em trobaran, pensant que, la veritat, prefereixo els mosquits d'abans.

Microrelat inclòs al recull "I..." (Premsa d'Osona, 2008)


Carles Castell Puig (Reus, 1962) és Doctor en Biologia i treballa a l’administració pública en el camp de la conservació dels espais naturals. Part del seu temps lliure el dedica a escriure relats curts. L’any 2008 el seu recull de contes satírics “I...” va guanyar el Premi Jaume Maspons i Safont, de Granollers. Des de llavors, diversos relats han estat guardonats i publicats en reculls col·lectius. El darrer de tots ha estat “Els cadells de Mas Palou”, guanyador del Premi Vent de Port, de Tremp (Pagès editors, 2013).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada