dimecres, 11 d’abril del 2018

T (Un microrelat de Josep-Ramon Bach)

L’home estava resolent amb una certa perícia els mots encreuats del diari quan, inesperadament, una paraula se li va resistir. La definició deia: “Passar de tot i de tothom”. I ell es va obstinar a posar-hi Felicitat. Però les lletres d’aquest mot no lligaven de cap manera amb les lletres verticals, que ja havia endevinat abans.

Va ser incapaç de resoldre aquell enigma. Fins a l’edició de l’endemà no va saber la solució correcta. Passatger era el nom que havia escollit el creador del joc per omplir amb serietat les nou caselles buides.

Microrelat inclòs al recull El ventríloc tartamut (Témenos, 2015).

Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg. Ha publicat un quants llibres entre els que destaquem els que fan referència al mite personal de Kosambi: Ploma Blanca (Poesia Oral Africana), L’Ocell Imperfecte (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), Viatge al cor de Li Bo i Kosambi, el Narrador, així com Viatge per l’Àfrica i El Gos poeta escrits per a infants. També, tres llibres de teatre Almanac Intermitent, Diàlegs Morals sobre la Felicitat (Premi Recull) i La Dama de Cors se’n va de Copes (Premi Lluís Solà). Entre els llibres de poesia relativament recents Reliquiari, El laberint de Filomena (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni), Versions profanes, Desig i Sofre i L’Estrany. També, el llibre d’aforismes poètics L’Enunciat. L’any 2015, surt editat el poemari Caïm (Premi de la crítica Serra d’Or, 2016) i el llibre de microrelats El ventríloc tartamut. I a mitjans del 2016, apareix Secreta Dàlia (Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre de València).


1 comentari: