divendres, 1 d’agost del 2014

PER SEMPRE (Un microrelat de Joan Pinyol)

Era el seu aniversari i li feia una il·lusió infinita que el Miquel li fes un regal singular, diferent dels que havia rebut d'amors pretèrits en aniversaris anteriors. Amb la responsabilitat que l'obsequi respongués a les expectatives creades, el seu xicot va tenir una pensada definitiva.

Li va regalar una corona de flors, amb dos benentesos: que per tradició les flors han esclatat a la llum amb tot el romanticisme del món i que segur que era un detall sense precedents en el seu historial d'obsequis.

Quan ella va obrir el paquet i després de coronar de ràbia el Miquel, li va assegurar que aquell detall tan florit també simbolitzaria un comiat etern.

Microrelat inclòs al recull "Glops" (Petròpolis, 2009). L'il·lustra una obra de Monet.


Joan Pinyol (Capellades, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana. Dels onze llibres que ha publicat, tres són de microrelats: “Noranta-nou maneres de no viure a la lluna” (Premi Vila d’Almassora, Setimig Edicions, 2001), “Micromèxics” (Premi Vila de Puçol, Brosquil Edicions, 2007) i “Glops” (Ed.Petròpolis, 2009). Ha elaborat diferents estudis sobre el gènere i imparteix el taller de narrativa “El microconte, un petit gran gènere” en nombroses biblioteques i centres culturals dels Països Catalans. Els seus últims llibres són “Planeta Lluç” (Editorial Aire, 2012) i “Ningú no mor” (Onada edicions, 2013). Manté el bloc personal www.joanpinyol.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada