dissabte, 8 de juny del 2013

HOMER (Un microrelat de Josep Pastells)

La pobresa i la ceguesa no són cap obstacle insalvable si viatges amb astúcia i enginy. Les possessions materials són ben poca cosa quan les compares amb els atributs de l’esperit. Homer és conscient que li han sortit dos aforismes molt fluixos, però és que justament ara se li’n refoten, els aforismes. Ja fa estona que, ajagut entre les roques, assaja moviments masturbatoris amb la destresa de qui sap com i quan cal intensificar els moviments, què i per què convé estrènyer o afluixar. Li encanta sacsejar-se-la al compàs de les ones, amarat d’una olor de sal que li penetra els narius per instal·lar-se en totes i cadascuna de les zones erògenes del seu cos. Cada cop que ho fa, aliè a les possibles mirades, aliè a qualsevol altra cosa que no sigui procurar-se satisfacció, el poeta s’inventa sobre la marxa ciutats assetjades per conquerir a cops de llança, camps de batalla on superar l’enemic amb la força d’una espasa esmoladíssima, peripècies de tota mena, en fi, que conflueixen en la decisiva preeminència de la seva cigala.

Només és una palla, ja ho sap, però se la fa amb les ganes de qui afronta l’episodi més transcendental de la seva existència, amb l’entusiasme d’un aventurer que diposita en cada nou camí totes les esperances de futur. El plaer, immens, li puja pel penis al ritme marcat de la mà destra, equiparable pel que fa a l’eficàcia amb la boca d’una sirena voraç, amb la llengua d’una deessa marina nascuda per endrapar, l’un rere l’altre, tots els homes del mar. En arribar al punt àlgid, quan el semen disposat a morir enfila la sortida del masteler xarbotat, Homer confirma una vegada més que allò és el bo i millor de la vida, la fusió del blanc i el blau, l’alegria d’un instant.


Microrelat inclòs al llibre “Vides lascives” (Bromera, 2013).

Josep Pastells Mascort. De la collita del 1966. Gironí. Periodista. Escriptor. “Vides lascives” és el meu desè llibre, Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida 2012, publicat per l’editorial Bromera. Lema favorit: Nosce te ipsum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada