divendres, 10 d’agost del 2012

BON VENT I PLATJA NOVA (Un microrelat estiuenc de Joan Pinyol)


El nen, entre molts d’altres, feia giravoltar l’estel aprofitant un aire favorable a la platja. De sobte sentí com deixava de tocar la sorra amb els peus i com la platja, amb els altres nens encara més bocabadats, s’enxiquia cada vegada més i més. Després d’una estona a cavall dels núvols més baixos, notà com es mantenia en l’aire i com algú l’obligava a fer tombarelles aprofitant el vent. Allà a sota, a tocar de l’arena d’una altra platja d’una illa misteriosa, tot d’estels accionaven altres nens com ell que havien capturat a les platges dels homes i s’entretenien llarga estona. De seguida un d’aquests nens també voladors aprofità que l’estel que l’accionava s’estava mocant i el saludà submís entre grans rialles i glopades d’aire.


Microrelat inclòs al libre “Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna” (Setimig Edicions, 2001). La il·lustració és de Brett Rogers (www.beatcanvas.com)

Joan Pinyol (Capellades, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana. Dels onze llibres que ha publicat, tres són de microrelats: “Noranta-nou maneres de no viure a la lluna” (Premi Vila d’Almassora, Setimig Edicions, 2001), “Micromèxics” (Premi Vila de Puçol -Brosquil Edicions, 2007-) i “Glops” (Ed.Petròpolis, 2009). El seu últim llibre és “Planeta Lluç” (Editorial Aire, 2012). Ha elaborat diferents estudis sobre el gènere i imparteix el taller de narrativa “El microconte, un petit gran gènere” en nombroses biblioteques i centres culturals dels Països Catalans. Trobareu més informació a www.escriptors.cat/autors/pinyolj i també al bloc personal www.joanpinyol.net

2 comentaris:

  1. Simplement Excel.lent! Com m'agradaria poder anar a un dels seus tallers.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb el comentari anterior. És un relat excel·lent. M'ha agradat molt.

    ResponElimina