dimecres, 31 de juliol del 2019

CANVI (Un microrelat de Dolors Puig-Alsina)


Arriba tard. S’ha perdut per aquestes carreteres comarcals un munt de vegades abans d’ensopegar amb el càmping. Tampoc costaria tant tenir-ho tot més ben indicat. Tenim el món rural sobrevalorat.

Pel camí s’ha creuat amb una rua de cotxes de pares i mares que ja han recollit els nanos. Encara en queden uns quants ajaguts a sota dels arbres, els monitors estan a peu dret. S’hi acosta i diu que ve a recollir en Marc Co..., però encara no acabat de dir el cognom que el monitor ja crida: «Marc! El teu pare!».

Un nano, alt com un sant pau, es posa dret, agafa una motxilla i fa adeu als altres. Ostres! Sí que ha crescut durant aquests quinze dies. El nano li passa pel costat i li diu: «Hola, pare!». I entra al cotxe sense fer-li ni un petó ni cap altre gest de confiança.

Ell ha quedat parat. Ja era tan alt? I el Marc feia aquesta veu? La veritat és que, ara mateix, recorda una veu estrident que es ficava al cervell que no s’assembla en res a aquesta veu fonda i gutural. És el Marc, oi? El seu Marc? No les té totes.
Es mira els que encara jauen per terra i tots els veu iguals.

En fi. Farà via cap a casa i la dona ja li dirà si ha portat el fill correcte o no.

Dolors Puig-Alsina Mas (Sta Eugènia de Berga, 1968). Durant 25 anys vinculada al món sindicalista agrari, he publicat diferents articles relacionats amb el paper de la dona a pagès. Escric des de els 13 anys un diari personal. Al 2014 surt el primer llibre Cartes d'amor encadenades (també traduït al castellà), Que es faci la llum al 2017 i Contes Cruixents al 2018. El darrer llibre és un recull de 24 contes del meu blog Contescruixents.cat (tres del quals han estat premiats). Els meus llibres han estat lectura recomenada en diferents instituts de la comarca d'Osona i Garrotxa durant 4 cursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada