dissabte, 22 de febrer del 2014

INVENTARI (Un microrelat de Carles Castell Puig)

En aquesta vida hauré escrit més de 75.000 pàgines de text, però ningú no em considera un escriptor. Entonat unes 60.000 cançons, però no puc passar per músic. Caminat, corregut o rodat en bicicleta uns 245.000 quilòmetres, però no em tenen per un atleta. Realitzat més de 25.000 dibuixos, sense cap reputació d'artista.

En canvi, 85.000 cigarretes ja em donen el títol de viciós, i 15.000 litres de vi i cervesa fan que la gent em jutgi com un borratxo.

Si més no, se'm valora alguna cosa.

Microrelat inclòs al recull "I..." (Premsa d'Osona, 2008)

Carles Castell Puig (Reus, 1962) és Doctor en Biologia i treballa a l’administració pública en el camp de la conservació dels espais naturals. Part del seu temps lliure el dedica a escriure relats curts. L’any 2008 el seu recull de contes satírics “I...” va guanyar el Premi Jaume Maspons i Safont, de Granollers. Des de llavors, diversos relats han estat guardonats i publicats en reculls col·lectius. El darrer de tots ha estat “Els cadells de Mas Palou”, guanyador del Premi Vent de Port, de Tremp (Pagès editors, 2013).

5 comentaris:

  1. Sí, és molt curiós el que compta alhora de fer valoracions. Boníssim!

    ResponElimina
  2. Benvolguts companys. M'alegra saber que us ha agradat el microrelat. El Jordi ha fet una bona tria. És el relat que obre el llibre i jo també li tinc una estima especial.
    Carles Castell

    ResponElimina