Un es posa al damunt, l'altre, al davall:
és com encaixen millor. No sabem per què ha de ser d'aquesta manera, però és com
resulta més pràctic i, a més a més, tot i que no és un motiu prou raonable,
sempre s'ha fet així. Amb això, si no som d'aquelles persones que els agrada
donar mil voltes a tot, ja n'hauríem de tindre prou.
Per anar bé, un cop a la setmana (sovint el
dissabte), necessiten una bona sacsejada. Llavors es rebolquen en una orgia de
moviment i passió, frenètics; paren només un moment per reposar i, després, amb
més força, giren enllaçats l'un a l'altre, fins el centrifugat final.
Pocs minuts després (per anar bé, de
seguida), tots dos molls de dalt a baix, recuperen l'alè estesos al terrat,
penjats en una corda, un llenço al costat de l'altre. L'escalfor del sol i
l'aire que corre els eixuga; i es posarien a volar si no els frenessin les
agulles. Al mig d'un dels dos, dues inicials brodades.
Microrelat
inclòs al recull “El vertigen del trapezista” (Cossetània Edicions). La il·lustració és "Bursting sun" de Jaison Cianelli (Boston, 1980)
Natural de Cornudella de Montsant (1964) i resident
a Tortosa, Jesús M. Tibau ha publicat
els reculls de contes “Tens un racó dalt del món” (2001), “Postres de
músic” (2005) (Premi Marià Vayreda), “El vertigen del trapezista” (2008), “Una
sortida digna” (2009), “I un cop de vent els despentina” (2011). També és autor
del poemari “A la barana dels teus dits” (2009). El seu bloc “Tens un racó dalt
del món” va guanyar el Premi Blocs Catalunya de la Generalitat de Catalunya i
Premi Lletra de la UOC (2009).
Tibau retrata la coreografia de les coses petites amb sorprenent facilitat i un resultat excel•lent.
ResponEliminaUn micro deliciós.
Felicitats a “la bona confitura” pel seu aniversari. El meus millors desitjos per tal que ens segueixi mostrant molts més anys el treball de tots aquets autors.
Una abraçada
gràcies a tots dos
ResponElimina