divendres, 15 de gener del 2016

PAOS ED STRELLE (Un microrelat de Roger Batalla)

Quan la A es trobà rodejada en aquell llac, temé el pitjor. Sentia les mirades de la resta de l’alfabet sobre seu. Allò era una venjança en tota regla. Pagaria per una existència de privilegis immerescuts només per ser la primogènita, la favorita dels metges, el crit de guerra, el gemec de plaer o la rialla, amb la discreta col·laboració de la H, que ara també la fitava amb una ira silenciosa. Però llavors, amb les aigües de sobte embravides, un braç metàl·lic monstruós enlairà la noble descendent d’àlef i un escamot de lletres, que ja l’havia abordada. I, amb un últim crit agònic i egocèntric, desaparegué amb les seves germanes de diccionari, de comunicació oral i escrita de tota una civilització, víctima d’una cullerada mortífera de sopa.

Microrelat finalista del VI Premi Font de Santa Caterina de Microcontes que organitza l'Ajuntament de Montornès i l'Oficina de català de Montornès (Consorci per a la Normalització Lingüística).


Roger Batalla neix a Terrassa i es llicencia en Traducció i Interpretació a la UAB. Un cop establert a Barcelona, estudia art dramàtic a l’Escola Nova Eòlia i cant a Vocal Factory. Es dedica a l’actuació, el doblatge i la publicitat, i s’ha especialitzat en la traducció de teatre i de musical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada