divendres, 19 d’octubre del 2012

DEFINICIÓ D’AMOR (Un microrelat d’Iván Teruel)


Fa ja dies que el cabell li cau com si es desfés. Així que finalment s’ha decidit. Quan arriba ell, ella l'està esperant davant del mirall amb a seva nova perruca T’agrada? Ell respon amb un somriure tendre i un apropament. Li treu la perruca amb delicadesa, agafa escuma d’afaitar de l’armari i l’estén pel seu cap. Pren una fulla i amb un amor inabastable recorre la pell rodona del crani. Quan acaba, li fa un petó a la calba i li diu: “Recorda, vida meva, que un dia vam prometre no tenir por als miralls”.

Microrelat guanyador del mes de febrer en el I Microconcurs 2012 de La Microbiblioteca “Esteve Paluzie” de Barberà del Vallès. El quadre és "The bald girl", 2008, d'Oleg Radvan.

Iván Teruel (Girona, 1980) és llicenciat en Filologia Hispànica i treballa de professor d’Ensenyament Secundari en un Institut públic. Com a investigador, és responsable d’una edició crítica de la “Historia oriental de las peregrinaciones” del viatger portuguès Mendes Pinto, publicada l’any 2009.  Amb el seu estudi “El Perú escindido: antagonismo estético e ideológico entre Vargas Llosa y Arguedas”, publicat l’any 2012, ha obtingut el Premi Rara Avis. És autor del bloc “La tijera de Lish”.

4 comentaris:

  1. Què bé trobar-se l'Iván Teruel per aquí. Molt tendre aquest text.

    ResponElimina
  2. Una capacitat de síntesi brutal, gram micro el de l'Ivan. Però no m'estranya, he visitat el seu bloc i escriu de meravella. Bona descoberta!

    Gràcies Jordi.

    ResponElimina
  3. Uf! Quanta emoció condensada en tan poques línies...

    Molt bon conte, sí senyor!

    ResponElimina