Assedegadíssim, va entrar a la cuina i en dècimes de segon va engolir el cul d’aigua que quedava dins de l’ampolla de plàstic que hi havia sobre la taula. Amb tanta set, no va arribar mai a conèixer, ni a primera vista, el parell de peixets amb què la seva germana volia obsequiar-lo pel seu aniversari.
Microrelat guanyador del II Premi de Microliteratura Santa Juliana de Nicomèdia (2004) i inclòs al recull “Glops” (Petròpolis, 2009)
Microrelat guanyador del II Premi de Microliteratura Santa Juliana de Nicomèdia (2004) i inclòs al recull “Glops” (Petròpolis, 2009)
Joan Pinyol Colom (Capellades, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana, catedràtic d’Ensenyament Secundari i li deu molt a Pere Calders, tant que dubta que mai li pugui arribar a tornar. Els deu anys en què van mantenir una relació epistolar (1984-1994) van servir-li per engrescar-lo a fer-se un raconet dins l’univers de la narrativa catalana i a descobrir que el gènere dels microcontes l’apassiona de debò. D’aquí ve que dels onze llibres que ha publicat fins al moment, tres siguin compilacions de microcontes: “Noranta-nou maneres de no viure a la lluna” (Premi Vila d’Almassora, Setimig Edicions, 2001), “Micromèxics” (Premi Vila de Puçol -Brosquil Edicions, 2007-) i “Glops” (Ed.Petròpolis, 2009). Aquests reculls a banda, ha guanyat altres premis amb microcontes com “Presses mortals”, “Estar a l'alçada” i “Mirades” i ha elaborat diferents estudis sobre el gènere que han estat publicats en revistes culturals com Diónysos o Quadern. També imparteix el taller de narrativa “El microconte, un petit gran gènere” en nombroses biblioteques i centres culturals dels Països Catalans. Trobareu més informació a www.escriptors.cat/autors/pinyolj i també al bloc personal www.joanpinyol.net
Fantàstic!. M'agrada molt aquest microrelat :)
ResponElimina