dijous, 30 d’abril del 2015

PIS COMPARTIT (Un microrelat de David Valle)

S'han deixat d'estimar fa temps i estan en procés de divorci, però per raons econòmiques continuen vivint junts.

Les línies del terra de rajols del pis marquen la frontera dels seus respectius territoris. Mig passadís per cadascun d'ells, mig menjador, mitja cuina, mitja nevera. El lavabo petit se l'ha quedat l'home i el gran li ha cedit a la dona. A canvi, ell ha pogut escollir l'habitació més assoleiada.

L'únic espai comú que tenen és l'habitació d'en Pau, el seu fill de tres anys. Els pares intenten que la tibantor que senten, no la percebi el nen. Creuen que encara és petit perquè pugui entendre la seva separació.

En Pau sempre ha sigut un nen inquiet, joganer, imaginatiu. Ara, camina per sobre la línia que divideix en dos el passadís amb els braços estirats en creu. Imita a un funàmbul que va veure al circ una vegada que va anar amb els seus pares. Mentre plora, intenta no caure al buit.

Microrelat guanyador del 7è Concurs de Narrativa Curta Sant Jordi 2015 de Santa Coloma de Farners.


David Valle García (Blanes, 1977) és Llicenciat en Geologia i actualment treballa d’administratiu. Ha assolit diversos premis literaris com l’Ateneu Domingo Fins de Montcada, el de Microliteratura Joaquim Carbó de Caldes de Malavella, o el Puigmarí de Maçanet de la Selva (poble on ara resideix), entre altres. Ha publicat el llibre: “VIURE. Premis literaris 2008-2011” amb l’editorial electrònica lulu.com. Escriu a “Relats en Català” sota pseudònim dvallegar.

2 comentaris:

  1. Un d'aquells contes que dius: carai, m'agradaria haver-lo escrit jo!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel compliment Maurici! Si vols un dia fem un intercanvi de cromos. També hi ha algun micorelat teu que m'agrada molt :)

    ResponElimina