divendres, 8 de desembre del 2017

L'INSTANT (Un microrelat de Maria Aulinas)

Sentia l’escalfor del sol sobre la seva superfície, notava la calidesa dels rajos que la travessaven tot produint una lluïssor com de vidre. La tènue brisa la feia balancejar lleugerament i veia com el reflex de llum que sorgia del seu interior també es bellugava en l’aire. Quina joia! Després de mesos d’obscuritat i fredor dins de roques i canonades es trobava al paradís.

Llavors, va notar una força que l’empenyia cap avall. Va resistir-s’hi. Sabia que si queia, l’esperava de nou la foscor. Però un cop d’aire va ser fatal i va fer caure la gota d’aigua que penjava del sortidor de la font dins la reixa. De nou, fluïa entre estrets canals, deixant-se portar per la corrent mentre gaudia de l’inesborrable record d’un instant màgic.

Microrelat guanyador de l'accèssit del VII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes que organitza l'Ajuntament de Montornès i l'Oficina de Català de Montornès del Vallès (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Maria Aulinas Costa (Sant Pau de Segúries, 1976) és Llicenciada en sociologia i treballa en l’àmbit del desenvolupament local a la Garrotxa. Li agrada llegir i, també, escriure. Creu que els relats breus són un format idoni per expressar la creativitat en el tràfec del dia a dia.

1 comentari: