dimarts, 12 de desembre del 2017

DALTABAIX (Un microrelat de Carme Pratdesaba)

Daltabaix. Es va tirar daltabaix del balcó. Ja n’estava tipa. Necessitava deixar enrere el seu passat, tots aquells anys d’esclavitud emmascarada que li havien marcit l’ànima. Aquella ànima que volia volar, volar, volar... Fos quin fos el preu que hagués de pagar, fins i tot si hi deixava la vida. Total, ja estava morta. És més fàcil ressuscitar un cadàver que tornar a matar un mort.

Aquell matí, la llum que entrava per la finestra li havia semblat més bonica que mai. Havia vist jugar les fulles de l’om com ombres xineses dansant a la paret de l’habitació. Havia sentit olor de torrades i una escalfor al pit desconeguda. I havia tingut l’esma de fer-ho.

Daltabaix del balcó.

Rere seu, només una gàbia de cadernera buida, amb la porta oberta.

Microrelat destacat en el VII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes que organitza l'Ajuntament de Montornès i l'Oficina de Català de Montornès del Vallès (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Carme Pratdesaba Orri (Santa Pau, 1973) és llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB i màster en Lexicografia per la UPF. S'ha dedicat molts anys a l'ofici de traduir de l'anglès al català (pel·lícules, documentals i sèries per TV3, i literatura infantil i juvenil), però en els darrers anys s'ha decantat pel món de la gestió cultural, i actualment treballa envoltada de llibres, històries i relats en una biblioteca pública. Va quedar finalista del II Concurs de relats del Grup d'Escriptors del Montseny 2016 amb el relat "Plou i fa sol".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada