dimecres, 15 de febrer del 2017

PATRIARCAT (Un microrelat d'Ariadna Herrero)

El protocol establia que, com a bon cavaller, si se li creuava una princesa d'extraordinària bellesa havia de passar per moltes aventures com a prova d'amor i, sobretot, de coratge.

Com que ja coneixia d'oïdes d'una princesa que complia amb les condicions estipulades, decidí aconseguir-li, per demostrar el seu valor, un penjoll d'or meravellós que custodiava un drac ferotge dins d'una cova.

Així que el cavaller muntà en el seu cavall —blanc, naturalment—; travessà boscos, pantans, deserts i volcans; s'internà a la part més pregona de la cova; matà el drac després d'una lluita acarnissada; obtingué el penjoll; reféu el camí; i es presentà, exultant, davant de la princesa. Llavors li explicà, amb el mentó ben alt, les grans proeses que li havia dedicat; li ensenyà la joia i li demanà, per no perdre temps, de besar-la i d'anar concretant una data per al casament.

Tanmateix, la princesa no només es negà a satisfer els desitjos d'ell apel·lant al seu lliure albir, sinó que, a més a més, l'amonestà per la mort del pobre drac i li recriminà que no l'hagués consultada abans d'haver emprès el viatge. D'haver-ho fet, ella li hauria pogut explicar que, des de sempre, els metalls li produïen una terrible al·lèrgia.

Ariadna Herrero (Granollers, 1981) és Llicenciada en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica. És professora de Llengua Catalana i Literatura a l'institut de Vilanova del Vallès. L'any 2004 va guanyar el Premi Literari La Carrova amb l'obra de teatre Semblava una persona com qualsevol altra (Cossetània, 2006). Ha col·laborat en els reculls de contes Íncipit (Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, 2010) i Tal com sents (Institut Investigador Blanxart, 2015). Dos dels seus microrelats van quedar finalistes en el concurs de lamicrobiblioteca de Barberà del Vallès. Actualment publica els seus microrelats en el blog literari Cinc minuts abans no em suïcidi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada