divendres, 14 d’octubre de 2016

UNA NOVEL·LA UNA TARDA (Un microrelat de Laia Prat)

En Toni és un tio pràctic i un tastaolletes a qui agrada fer de tot, i avui a la tarda escriurà la seva primera novel·la.

Anirà d'un detectiu. Dur, heterosexual, fred amb els enemics i apassionat amb les dones, amb les seves pròpies lleis. El seu enemic serà un paio rus. Dolent. Fastigós. Immoral. Amb un xalet a la Costa Brava, on un dia apareix un jardiner mort.

Ningú el vol investigar perquè és un rus despietat, sense miraments. L'últim que s'hi va enfrontar va acabar amb forma de pinxo en una festa de mafiosos. Un advertiment pel personal. Llavors (capítol dos) apareixen la novia del pobre jardiner i el seu ex-company de feina. L'una vol aclarir la mort del noi, l'altre vol cobrar els 560€ de la poda. Visiten el detectiu perspicaç que, a punt de ser desnonat del despatx on també viu, accepta el cas. Troba el punt dèbil del rus (una filla, un flashback al capítol tres), s'enamora de la noia (al quart), s'enfada amb l'ex-company de feina que al cinquè capítol el traeix; i a l'última escena, amb la tensió al màxim, trepitja els dits del rus que vola agafat de la pota d'un helicòpter, i el dolent es precipita al mar des de no sé quants mil metres (això ho ha d'acabar de documentar). Petó a la noia i fi.

En Toni passa el corrector, satisfet, i se'n va a fer el sopar. Hi ha poca cosa a la nevera, però ell és un tio resolutiu i li queda un plat força digne. L'endemà, pensa, obrirà un restaurant de cuina d'autor, a la Costa Brava.

Laia Prat Garcia. Nascuda a Barcelona l’any 1982, actualment viu a Sant Quirze del Vallès. És antropòloga de formació i treballa com a professora. També dinamitza tallers d’escriptura per a persones adultes, i per a infants a biblioteques i escoles. Escriu narrativa i poesia, i aquest 2016 ha publicat el seu primer poemari Al revers del tapís (Viena Edicions, 2016), guanyador del XXIè Premi Joan Llacuna de la Ciutat d’Igualada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada