divendres, 8 de maig del 2015

TANÀS (Un microrelat de Marta Pérez i Sierra)

D'on véns?, em preguntarà la dona, i jo no seré capaç de dir-li la veritat. Vinc de cercar Lilith, arcàngel de la música de gest precís i orgànic. Meticulós, el pas. Lilith, abans de la poma. Vinc dels inferns, més enllà del mar roig. D'entre els morts, amb els peus de fang i la mirada de vidre. Però li diré que vinc d'una reunió de feina, que ja sap ella que en aquests temps de crisi un ha d'estar a totes: i a totes vol dir a totes, oi que ho entens? I li diré vida meva. I ella s'ho creurà i em prepararà una banyera ben calenta, perquè em relaxi, afegirà. Diantre! Em farà ràbia i alhora li ho agrairé. Maleïda Eva. Em portarà, atenta, un whisky a la banyera. Me'l prendré a glops menuts en un intent d'alliberar l'alquímia entre Lilith i jo. Potser ets l'esperit de la contradicció, em diré amb un glaçó entre les dents. Potser t'han empès les ànsies de fer quelcom emocionant. No té pas importància. I mentre m'eixugo amb una tovallola de rus de tacte perfecte sabré que l'endemà, corrupte, lasciu, tornaré a cercar Lilith. Vermell de poder i luxúria. Satanàs yuppie, amb la cua alçada, tornaré a casa i amb prepotència mentiré de nou: un partit de pàdel, ja saps, reina meva, s'ha d'estar a totes, a totes.

Microrelat inclòs al recull Bavastells (Walrus, 2014)


Marta Pérez i Sierra va néixer a Barcelona l'any 1957. Amb Dones d'heura (Pagès Editors, 2011) va obtenir el Premi Jordi Pàmies 2010 de poesia de Guissona. També ha publicat el llibre de relats curts I demà, l'atzar (Ed. Setzevents, 2009) i els poemaris Sexe Mòbil Singular (Viena Edicions, 2002), Fil per randa (Bubok, 2008), boCins (Bubok, 2012) i Si goso dir-li un mot d'amant (Ed. Cims, 2013) . El seu últim llibre és M'he empassat la lluna (Viena Edicions, 2015).

4 comentaris:

  1. Jordi, moltes gràcies!!! Feliç de ser a La Bona Confitura!!!

    ResponElimina
  2. Marta, és sublim. D'una bellesa extraordinària!

    ResponElimina
  3. Un micro absolutament deliciós del recull "Bavastells", interpretat en la veu de la Marta i acompanyada d'un titella dimoni és una autèntica passada.

    ResponElimina