dimarts, 31 de març del 2015

TORNAR (Un microrelat de Xavier Ballester)

Estic mort. Ho sé perquè estic viu i puc veure com estic mort. Els operaris són a punt de segellar la làpida, us crido però no serveix de res perquè els morts no criden. Tan se val, no hi sou, no heu vingut. Ara ho sé, massa tard. Però no patiu, no us ho retrec pas. Tornar a començar és impossible, però quan torni just al moment on us he deixat –els nens esmorzant a la cuina i tu a punt de besar-me la galta– tan sols us demano que seguiu fingint, que seguim vivint com sempre, com si m’estiméssiu.


Microrelat guanyador del Concurs "Cronoviatge" organitzat per Fantàstik i l'editorial Males Herbes. L'il·lustra "L'illa dels morts" d'Arnold Böklin.

Vaig néixer a Barcelona el febrer de 1974. Vaig llicenciar-me en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona el 1999. He guanyat premis de poesia (Concurs de l'FNAC, 1999) i de narrativa (15è Premi de narrativa curta Tinet dels "Premis Ciutat de Tarragona 2011-12" i Premi "Casal Lambda 2010", a més de ser finalista del "III Miquel Arimany 2012" i del "Mercè Rodoreda" de Gràcia). Dirigeixo el programa de literatura "Lletraferits" a Ràdio Molins de Rei.

1 comentari:

  1. És re-boníssim. De primer no l'entenia, però després...uala! Trist i magnífic.

    ResponElimina