dilluns, 24 d’abril del 2017

L’ABORDATGE (Un microrelat de Pere Herrero)

L’oficialitat de la fragata anglesa duia casaques vermelles, mentre que els comandaments francesos anaven de blau. En aquestes condicions era fàcil encetar un combat cos a cos sense por d’equivocar-se. El problema el tenien els mariners d’ambdós vaixells, que no estaven subjectes al rigor de l’uniforme militar. Coberts —tots ells per igual— de parracs i descamisats, exhibien sense complexos una bel·ligerant despreocupació pel tema indumentari. Per això era impossible esbrinar, d’entrada, a quin bàndol pertanyien. La millor manera de no ferir un compatriota, enmig d’aquell borrombori era saber que es tractava del company de llitera o d’un ajudant en les tasques quotidianes. Però el pitjor de tot va arribar quan algú va baixar a la bodega i va alliberar els presoners espanyols. A partir d’aleshores, abans d’escometre qui hi hagués al davant, cadascú va creuar insults en la seva llengua vernacla, per tal d’evitar —si més no dins dels possibles— que tot aquell punt d’honor per matar enemics, tan justificat des d’un punt de vista patriòtic, esdevingués promiscuïtat.

Microrelat guanyador del segon premi en el IV Premi de literatura breu L’ACTUAL – Castellar del Vallès 2017. L'il·lustra The Battle of Trafalgar de J. M. W. Turner.

Pere Herrero (Badalona, 1953) resideix a Castellar del Vallès i escriu microrelats des del 2006. Ha publicat textos en diverses antologies, com “Velas al viento, los microrrelatos de La nave de los locos” (Cuadernos del Vigía, 2010) i “De antología, la logia del microrrelato” (Talentura, 2013). En solitari, és autor de “Los días hábiles” (SERIAL Ediciones, 2016). Alguns dels seus relats han estat premiats en diversos concursos literaris. Manté (en estat d’hibernació) la seva bitàcola “Humor mío” dedicada al microrelat d’humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada