dilluns, 7 de novembre del 2016

EXORCIZAMUS_TE.EXE (Un microrelat de Sergi Monteagudo)

Passava sovint. No era com abans, que els únics que es perdien i no sabien dir el seu nom eren nens o ancians amb demència. Des que els humans ens vam implantar el xip, li podia passar a qualsevol.

El xip tenia avantatges obvis. Connectava el cervell a Internet a través d'una antena. Cercar dades, parlar telepàticament amb amics i familiars, connectar-se a les xarxes socials... Ara era possible sense teclejar ni dur a la mà cap mòbil obsolet.

Però els riscs també eren evidents. I més si et deixaves el xip funcionant mentre dormies, com havia fet el jove que reposava a la cadira de la comissaria amb la mirada buida d'un zombi. Els pirates podien trencar la seguretat informàtica i entrar al teu cervell. Molts cops te l'infectaven d'spam perquè els compressis productes o accedien als teus secrets. Però en casos com el del jove, podien arribar a robar-te tota la memòria. Després eren capaços d'instal·lar-te una ment digital que s'apropiés del teu cos i fer qualsevol cosa amb ell.

—Com ho veu? —vaig dir-li al Mèdium.

—Un cas crític. Sembla que ja fa temps que està absent. Podria ser a qualsevol lloc. Però ho intentaré —respongué el Mèdium.

El Mèdium era un hacker a sou de la policia, un especialista en telepatia informàtica. Es connectava a la ment de les víctimes i intentava rastrejar les vies per les quals els pirates hi havien accedit.

Amb un massatge a la templa activà els protocols de seguretat, connectà el wifi i s'introduí a la ment del jove. Al cap de dos minuts, a l'altra banda del món, un home patí un sobresalt, una estrebada que el sacsejà com una descàrrega elèctrica. Semblava que algú hagués posseït el seu cos i això era exactament el que estava passant. Només quan el Mèdium acabà, l'home va tornar en si.

A comissaria, el jove absent també va recuperar la consciència. El Mèdium l'acabà de despertar amb una bufetada.

—Vigila més, noi. Aquest cop era un aficionat però qualsevol dia et hackegen uns professionals i llavors hauràs begut oli per sempre.

Microrelat guanyador del Segon Premi en el VI Concurs de Microrelats de l'Associació de Relataires en Català (ARC).

Sergi Monteagudo (Barcelona, 1979) és llicenciat en Química. Treballa de professor. Entre altres premis, ha guanyat el "Llavor de Lletres" i la Lliga de Microrelataires (2015). Recentment ha publicat el llibre de relats "¿Quant valen els teus somnis?". Escriu setmanalment al blog "Àtoms i lletres".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada